Med Leiebil i Hardanger

Posted on

Med Leiebil i Hardanger

Hva med ?leie en bil one piece treasure cruise cheats og ta en kj榇昬tur til Hardanger?

Reiser du i mai vil du oppleve Norge p?sitt vakreste.

Nasjonal turistveg Hardanger Nasjonal turistveg Hardanger byr p?en nasjonalromantisk reise med fjord, fjell og ikke minst en fantastisk fruktblomstring. Med en rimelig leiebil fra et godt bilutleiefirma f閷?du en tremendous tur!

Nasjonal turistveg Hardanger er en 158 kilometer lang veistrekning 榇杢 for Bergen. Turistvegen omfatter strekningene Granvin og Steinsdalsfossen, Norheimsund og T榇晇ikbygd, Jondal og Utne, Kinsarvik, Odda og L閷縠foss. Det g閷?ferge fra T榇晇ikbygd til Jondal og mellom Utne og Kinsarvik. Tar du ut leiebilen i Bergen er det en kort tur gjennom Hardanger.

Veien Bilder fra Ulvik, Steinsdalsfossen og Kvam.

Strekningen har f閷縯 popularity som nasjonal turistveg p?grunn av landskapet i omr閷甧t som for mange er essensen av den romatiske naturen Vestlands-naturen. De frodige og gr榇憂e liene med fossefall, fjell og isbreer har tiltrukket turister i mer enn 100 閷?

Jordsmonnet langs Hardangerfjorden s榇昰er ?gi en karakteristisk og frisk smak til frukt og b閹? Regionen har lange tradisjoner som b閹? og fruktregion helt tilbake til 1300-tallet, og i sesongen kan du kj榇揺 smakfulle og kortreiste b閹?fra sm?boder langs veien. Har du leid en romslig leiebil kan du kj榇揺 med deg frukt og b閹?hjem.

Utsiktspunkt langs veien Det er anlagt tre utsiktspunkter og rasteplasser langs turistvegen. Rasteplassene har god utsikt mot Hardangerfjorden. Noen av rasteplassene har bade- og fiskemuligheter.

Hereiane: Den idylliske rasteplassen har fjordutsikt og toalettet er en arkitektonisk perle med tak og vegger av lokal naturstein. Rasteplassen p?Hereiane ligger i et omr閷甧 der svabergene g閷?fra fjorden og helt opp mot h榇渇jellet.

Steinst榇卐rget: P?Steinst榇卐rget ligger det en hyggelig rasteplass. Sett gjerne av tid til ?pr榇檈 fiskelykken i Hardangerfjorden ?det er ogs?tilrettelagt for at du kan grille fangsten (eller annen medbragt mat). Det er ogs?toalett tilgjengelig. Og det er god plass til ?parkere din utleiebil mens du fisker.

Hesthamer: Rasteplassen Hesthamar, fem kilometer nordvest for Utne, ligger i hjertet av det idylliske fruktdistriktet. Fra parkeringsplassen g閷?en sti ut til en koselig odde og det er ogs?tilgang til en steinstrand som er mye brukt av sv榇恗ere. Ta med deg h閷竏kle og badebukse i leiebilen din og ta et stopp her!

Den nye Hardangerbroen som blir ferdig sommeren 2013. Da kan du krysse Hardangerfjorden med leiebil.

Attraksjoner Opplev baksiden av den 50 meter h榇渆 Steinsdalsfossen.

I Oddadalen kan du se tvillingfossen L閷縠fossen..

Hardanger kalles ogs?Norges frukthage, og reiser du gjennom omr閷甧t i mai vil du oppleve frukttr閹焠e i comprehensive blomstring. Senere i sesongen selges b閹?og frukt langs veiene og i Lofthus er det en egen morellfestival i slutten av juli.

Hvis du vil bli bedre kjent med sider- og eplejuiceproduksjon i Hardanger kan du bes榇巈 Hardanger Saft- og Siderfabrikk i Ulvik eller Hardanger Cideri p?J閷絫ad. Hardanger Fart榇渧ernsenter i Norheimsund er et levende museum hvor b閷縝ygging og fart榇渧ern er i fokus. P?Utne kan historien til den lokale kulturen utforskes ved friluftsmuseet Hardanger Folkemuseum.

Bilde fra Norheimsund. Her er bilverksted om du trenger det.

Aktiviteter Du kan oppleve Hardangerfjorden med leiebil, b閷? ferge, yacht, seilb閷?eller en liten fiskeb閷? Stopp i noen av de mange nasjonalromantiske bygdene, eller f榇?p?spenningen n閷?b閷縠n passerer smale Fyksesundet f榇?ankomst til Botnen, som er hardingfelas f榇噀sted.

Bli med p?et fjordcruise som rookie med buss fra Bergen. Selve cruiset med Hardangerfjord Sightseeing novice og slutter i Norheimsund.

G?p?ski above Folgefona p?sommeren, dette er den tredje st榇晄te breen p?fastlands-Norge. Her kan du g?langrenn, pr榇檈 alpint og trikse i senterets terrengpark. Fra l榇減ene p?Folgefonna Sommer Skisenter har du utsikt til fjordene og fjellene.

Bilde fra Folgefonna. Kj榇?helt frem og g?p?ski hele 閷糴t. Husk ?booke skiboks til leiebilen din.

Ikke g?glipp av brevandring p?breen Folgefonna. Det er flere daglige turer;

Bl閷硈tur i Juklavassbreen,

Tur langs historiske Sundalsvegen som f榇廹er Folgefonna mellom Sundal og Odda og

Pedagogisk tur langs breens kant der du l閹焑r mer om breen.

Har du ikke h榇渄eskrekk vil turistl榇減en, som er en del av Through Ferrata Tysso i Tyssedal, gi deg f榇廵lsen av hvordan hverdagen var for rallarene som bygget vannkraftverket Tysso 1. Turen beginner med ?klatre opp stigen langs r榇昬ne. Halvveis opp kommer den mest utfordrende delen av ruten langs faste bolter og stiger. Powering og alt n榇噕endig utstyr som hjelmer og seler er levert av OpplevOdda.

Trolltunga ligger omtrent 1100 meter about havet og tronende 700 meter about Ringedalsvatnet er utsikten fra toppen fabelaktig. Turen til Trolltunga rookie i Skjeggedal og tar omtrent 8-10 timer.

Trolltunga og As a result of Ferrata.

FlatEarth Adventures tilbyr ulike kajakkturer, eksempelvis i Eidfjord, en fjordarm til Hardangerfjorden. Det er gode fiskemuligheter i elver, innsj榇坮 og i fjorden. Det er gratis ?fiske i fjorden. Fiskekort kan kj榇揺s p?turistinformasjonen og andre turiststeder. God biltur!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *